Tende in Markize

Klasične tende - markize

Klasična tenda je primerna za montažo povsod tam kjer ni izpostavljena dežju. Možno pa je tudi naročilo aluminijaste strehce.  Prednost klasične tende je v tem, da jo lahko zelo enostavno pospravimo, kadar je ne potrebujemo in zložena zavzame malo prostora. Tendo lahko odpiramo in zapiramo s pomočjo palice, katero vrtimo ročno ali pa s pomočjo elektromotorja, kar je enostavnejše.

BARVNI VZORCI PLATEN ZA TENDE

 

Primeri klasične tende ( senčila ) :

 

NAVPIČNE TENDE

Navpične tende se lahko uporabi za zakritje vrtov, zlasti pozimi v restavracijah, gostilnah, (tende ekonomik) kjer kako drugače niso urejeni kadilski prostori. V to skupino spadajo tudi tende namenjene za zimski vrt.

Ta tip tende vsebuje vodila namesto rok. Ker se senčilo ( tenda ) nahaja na zunanji strani okna le to prepreči prehod direktnih sončnih žarkov in tako zmanjša temperaturo v stanovanju.

BARVNI VZORCI PLATEN ZA TENDE

Primeri navpične tende ( senčila ) :

ROLOJI

Roloji so na voljo za vsak stanovanjski in delovni prostor. Poznamo roloje ki se spuščajo in dvigajo s pomočjo verižice ali vzmeti. Platna so lahko enobarvna z okraski in vzorci 100% zatemnitveni in v skoraj vsaki želeni meri. Izdelujejo jih iz bombaža, umetnih vlaken in umetne mase, pa tudi iz bambusa in papirja. Skratka primerni so za vsako okno ali vrata.

Barvni vzorci rolojev